Taller de sobirania alimentària i consum responsable

01/12/2017 | Autor:

Recentment els alumnes de sisè hem participat en una activitat organitzada per Ombú Acció.

En Francesc va venir a l’escola per parlar-nos de la màgia de les llavors. En va portar moltes! Algunes de molt conegudes per tots nosaltres com arròs, blat, llenties vermelles, mongetes, quinoa… i d’altres de menys conegudes com l’azukis, un llegum vermell molt apreciat gràcies a la seva riquesa en nutrients. En tot moment va transmetre la necessitat de seguir cuidant la diversitat de llavors locals.

Tot explicant un conte va fer un repàs de l’evolució del conreu des dels seus inicis fins  a l’actualitat.

De les dècades recents, va destacar els problemes que tenen les grans extensions de conreu per combatre les plagues. Ara sabem molt més sobre pesticides i llavors transgèniques.

Com pot ser que milions de persones no tinguin accés als aliments quan en cap moment de la història de la humanitat s’havia produït tant? Aquest és un dels molts dubtes que ens va plantejar.

Finalment ens va proporcionar material per elaborar unes moodboards que encara estem acabant!!

 


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

1

Comentaris (1)

 

  1. Pares d'en Ponç i en Quim escrigué:

    Un debat tan interessant com preocupant, tant pel que fa a la gent que no té accés a l’aliment en èpoques de tanta producció, com pel que fa a l’impacte enorme que causa sobre el medi.

    Un gran tema per comentar, debatre i mirar d’entendre.

Deixa el teu comentari