A 5è fem paper reciclat

A l’assignatura de Medi hem començat a treballar el paper i és per això que aquest any hem decidit fer les postals de Nadal amb paper reciclat. A continuació, us expliquem els passos que hem seguit perquè us animeu a provar-ho. 

1. Primer de tot, heu de tallar el paper en trossos ni molt grans ni molt petits.

2. Seguidament, heu de posar el paper en un cubell ple d’aigua fins que el cobreixi.

3. A continuació, ho barregeu i ho deixeu reposar un parell de dies.

4. Després, feu una bola de paper i escorreu l’aigua bruta. Feu això amb tot el paper i les deixeu en un altre recipient on hi haurà aigua neta.

5. Fet això, tritureu amb la batedora fins que quedi una mescla homogènia. 

6. Llavors, de manera opcional hi podeu afegir alguna cosa com: cafè, cacau, curri, farigola, etc. D’aquesta manera el paper agafarà color i farà olor.

7. Ara dipositeu la massa en un recipient rectangular. 

8. Després, submergiu el bastidor (marc rectangular de fusta amb una reixeta metàl·lica grapada) dins el recipient i l’aixequeu perquè surti l’aigua. Premeu amb compte la massa amb l’ajuda de les vostres mans per escórrer-la completament. 

9. Si voleu afegir elements decoratius, ara és el moment! Hi podeu posar fulles seques, grans de cafè, coco, etc. Seguidament, cobriu-ho amb una baieta i un tros de cartró, doneu-li la volta i traieu el bastidor.

10. Finalment, col·loqueu una altra baieta i un altre cartró a sobre i ho aplaneu amb un objecte arrodonit o un corró. Ho deixeu reposar fins que estigui sec i llest!

 


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *