CELEBREM LES FRACCIONS

Els alumnes de 5é estem aprenent les fraccions i ho volem celebrar. Un dia vam fer un problema per parelles sobre unes pizzes. Les parelles que el resolguessin bé tindrien pizza de recompensa, però no tota una pizza, sinó un sisè de pizza i se la menjarien el dijous 24 de març. 

El problema consistia en què cadascú menjava un sisè de pizza però també en menjaven la tutora, la practicant i la mestra d’anglès. La pregunta era quantes pizzes s’havien de comprar. Després de pensar-ho bé, vam arribar a la conclusió que havien de comprar 5 pizzes i sobraría 1 sisè. Per veure qui es quedava el sisè sobrant, vam fer un altre problema. Aquest segon tenia a veure amb les fraccions equivalents i qui el resolgués més ràpidament s’emportaria un tros de la sisena part sobrant. Com que som molt trempats, tots vam resoldre el problema correctament i tots hem pogut menjar pizza. 

Va arribar el dia que tothom esperava per menjar les delicioses pizzes de 4 formatges, pernil i formatge i barbacoa després d’esmorzar. Vam pujar una mica abans del pati del matí i vam fer l’activitat gastronomica-matemàtica. La tutora ens va demanar que les talléssim en sis trossos iguals. Algun grup va tenir alguna petita dificultat quan la van tallar però al final ja s’ho van saber repartir. 

Després es va partir el sisè sobrant en tres divuitens i un li van donar a la persona que s’havia quedat amb el tall més petit perquè les pizzes no es poden tallar al mil·límetre, el segon i el tercer es van donar a les persones que havien resolt ràpidament unes preguntes sobre fraccions. 

Finalment, vam reflexionar sobre què havíem après de les fraccions abans de fraccionar la unitat i si crèiem si les fraccions serveixen per altres coses que fem en el nostre dia a dia. I si ho penseu, les fraccions i les mates en general estan a tot arreu!

Albert Ru – Martí Ru –

 

Publicat a


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *