Descoberta del riu Ter

El divendres 27 de maig els nens i nenes de 2n vam anar d’excursió al riu Ter. Per arribar-hi, vam haver d’agafar el bus urbà, la línia 2 (L2), i baixar a la parada de Sant Ponç.

Després de caminar una mica, ens vam trobar un noi, en Jesús, que ens va portar fins al Ter. Un cop allà, ens va explicar moltes coses i ens va ensenyar una ploma, una tortuga i un cranc. També va treure unes xarxes que havia posat al riu i ens va deixar tocar algun dels peixos que hi havien quedat atrapats. 

Tot seguit, vam esmorzar i ens vam posar els escarpins o les bambes velles. Llavors, en Jesús ens va ensenyar unes fitxes amb molts macroinvertebrats classificats per colors, segons si vivien en aigües més o menys brutes. 

A continuació,  per grups, vam agafar salabrets i, des de fora o dins de l’aigua, vam intentar pescar alguns d’aquells macroinvertebrats. Vam trobar: escorpins d’aigua, sabaters, gambetes, un peixet mort … I vam descobrir que l’aigua no estava gaire bruta. 

Un cop acabada l’activitat, vam anar caminant fins a la part de darrere del pavelló de Fontajau.

Després de fer-nos algunes fotos i de jugar al pica paret, a futbol amb una gorra …, vam dinar. La resta de la sortida la vam dedicar a crear tres obres de teatre, a construir coves/habitacions amb pals, pedres …, a anar a buscar aigua a la font … i a tornar caminant fins a l’escola. 

Ens ho vam passar genial! Va ser molt divertit! 

Podreu veure’n algunes imatges AQUÍ

 

 

 

 

 

 

 

 


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *