Ens traslladem a l’Edat Mitjana

Dimarts passat van venir uns quants nois i noies de l’institut Ermessenda de Girona. El seu professor de socials és el pare de la Bruna. Van venir a explicar-nos com eren les ciutats a l’Edat Mitjana i com vivien els seus habitants.

Ens van explicar també com es feia perquè els edificis s’aguantessin drets. Al romànic feien servir contraforts. Al gòtic construien arcbotants i pinacles per decorar.

Van parlar sobre els mercats, de com governaven les ciutats, com van néixer les universitats…

Era molt interessant el que deien els nois i noies però el que ens va explicar en Marçal va ser molt divertit perquè era tot molt escatològic. (referent a fets i qüestions relacionades amb actes fisiològics i corporals com ara: la defecació, la flatulència o la micció).

Ens va explicar que a l’edat mitjana feien les seves necessitats en un cubell i les llançaven per la finestra. Si t’agenollaves per saludar al rei i se t’escapava una flatulència, et feien fora a un altre país durant 7 anys.

Els carrers eren molt estrets, estaven molt bruts i feien molta ferum. Per això les noies portaven ventalls perquè marxés la mala olor. Com que tot estava tan brut les malalties s’escampaven molt.

Ens va explicar també que es banyaven molt poc, alguns només un parell de vegades a l’any. A més les famílies ho feien per ordre i tots amb la mateixa aigua, un darrere l’altre. Els nobles i els reis eren els que es banyaven menys. Tenien moltes camises blanques que se les posaven a sota dels vestits i se les canviaven sovint.

En Marçal ens va ensenyar moltes coses més sobre l’edat mitjana. Algunes encara les fem avui en dia com les núvies que porten rams quan es casen, encara que ara ho fan per un motiu ben diferent.

Ens va agradar molt que vinguessin a ensenyar-nos tantes coses.

Gràcies a tots per venir i fins la propera!

Nens i nenes de Cicle Mitjà

 

Aquest és l’article que han publicat al web de l’Institut Ermessenda de Girona: La ciutat medieval a l’Escola Verd de Girona


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

1

Una resposta a “Ens traslladem a l’Edat Mitjana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *