Fem una maqueta del Gironès (I)

Sabeu què és una maqueta? És una representació, en tres dimensions i petita, d’un lloc, un objecte, un edifici …

Nosaltres n’estem fent una del Gironès. El primer que es necessita per fer una maqueta és un mapa i en Ferran, el pare d’en Pau i en Joan, que és geògraf, ens en va enviar un. Era un mapa topogràfic molt gran, a peces, perquè el poguéssim imprimir. La primera feina va ser enganxar les peces del mapa.

Vam marcar els límits del Gironès i vam començar a reseguir les corbes de nivell. Aquestes línies marquen l’altura del terreny. El nostre mapa marcava les corbes  de 100, 200, 300… metres. Va ser una mica difícil perquè a vegades les línies desapareixien al mig dels rius, carreteres o vies, i ens costava trobar la continuació. Després vam pintar les capes de diferents colors en funció de l’alçada que representaven.

Una vegada acabat de pintar hem vist que al nord-oest hi ha les muntanyes més altes del Gironès perquè hi ha moltes corbes juntes i de molts colors diferents. També hem vist que Girona està situada en una plana amb turons al voltant . Les comunicacions també passen per les planes.

Per acabar  la primera fase de la maqueta vam retallar el contorn del Gironès i el vam marcar a sobre d’una fusta que serà la base de la maqueta. Ara ja podem començar a fer les diferents capes amb suro. Farem servir una serra de marqueteria.


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

3

3 respostes a “Fem una maqueta del Gironès (I)

  1. Bon dia a tots, aquest projecte que comenceu us serà molt divertit, i de ben segur que el resultat final serà espectacular. A més aprendreu moltes coses de la nostra comarca a través del treball en equip.
    Felicitats i a disfrutar 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *