Fem una maqueta del Gironès (II)

El pare d’en Joan i en Pau, ens va deixar un plànol del Gironès i el vam ordenar, després vam marcar el límit de la comarca del Gironès.

També vam resseguir les comarques del voltant: La Garrotxa, La Selva, Pla de l’Estany, el Baix Empordà i l’Alt Empordà.

A partir d’aquí, ens vam repartir les tasques els de 4tA i 4tB per construir una maqueta de la comarca del Gironès. 

Com que els de 4tA han començat amb el relleu, nosaltres hem començat per tot allò relacionat amb relacionat amb les poblacions, que representarem a la maqueta amb edificis.

Els nens i nenes de 4tA van buscar el nombre d’habitants de cada municipi. Nosaltres els vam aproximar per poder tenir números rodons i saber quants edificis hauríem de fer per posar a la maqueta.

Entre tots vam parlar i decidir quantes persones representarien cada edifici. Ens va costar una mica trobar la quantitat exacte perquè hi ha pobles molt petits i ciutats molt grans. Hi havia pobles que ens quedaven sense edificis i d’altres que en tenien masses. Finalment, vam decidir que per cada cent habitants posaríem una casa, per cada cinc-cents un pis baix, per cada dos mil habitants un pis alt i per cada deu mil persones posaríem una mansió.

Uns dies més tard, vam marcar les carreteres (autopista, nacional i comarcals), els rius i la via del tren. A continuació vam escriure els signes convencionals i els vam penjar al costat del mapa per saber el significat de tots els signes del mapa.

Durant aquesta setmana estem construint els edificis. Primerament cadascú ha fet una proposta amb plastilina, i entre tots hem decidit quines ens agradaven més per després fer-les amb fang.


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *