Girona Medieval

museu història

El dia 10 de març de 2016 vam fer una sortida al Museu d’Història de Girona. Aquest museu està al carrer de la Força, al costat de la Catedral. A l’edat mitjana en aquest carrer hi vivien jueus, encara s’hi conserven coses d’aquella època.

Al entrar al museu vam veure els antics capgrossos, els gegants i el Tarlà. Tots els capgrossos representaven personatges de l’edat mitjana (el ballester, el ciutadà, el monjo…).

Després vam anar a una sala on hi havia dibuixos de la ciutat de Girona de cada segle. Vam poder veure com s’anava transformant de poble a ciutat des del segle V al segle XV.

Seguidament, vam trobar una sopa de lletres amb els noms més posats a Girona a l’edat mitjana; Joan, Bernat, Bonafilla, Guillem, Arnau, Pau, Blanca, Maria, Pere, Ramon, Caterina, Ermessenda…

Tot seguit, ens van explicar una història dels oficis que hi havia a l’edat mitjana En Manelic i les pedres. Hi havia fusters, picapedrers, ballesters, ferrers, assaonadors, tinters, vitrallers, drapers… Quan començaven a fer un ofici eren aprenents, si volien passar a una categoria més alta eren oficials, i finalment eren mestres.

Al final, vam veure la cadira de Carlemany. Hi ha una llegenda que deia que si t’asseies sol tindries mala sort, i si t’hi asseies amb algú, al cap d’un any t’hi casaries.

La sortida ens va semblar llarga perquè estàvem molta estona a la mateixa sala, però interessant perquè vam aprendre moltes coses que no sabíem.

DSC04083


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *