Premis als XXXV Jocs Florals i literaris escolars de Girona

Enguany dues alumnes de l’escola han rebut un premi als Jocs Florals. Enhorabona Magalí i Isolda!

A continuació podeu llegir el que han escrit i les seves poesies:

DSC02124

El dia 29 de maig de 2015 vaig anar a l’Auditori per rebre un dels premis dels Jocs Florals. Em van donar una lletra “b” blava, una flor i un llibre. De pseudònim em deia “Goma” i el títol del meu poema era “La vida d’una fulla”.

LA VIDA D’UNA FULLA

Sóc la fulla més petita del

plataner més alt de la Devesa.

 

Quan arriba la primavera

sóc vermella per davant

i groga per darrera.

 

El meu cap acaba en punxa

i tinc la tija molt llarga

des d’on jo estic penjada

no veig flors

sinó puntets de colors.

 

DSC02129

El dimecres a la tarda va ser quan la Carme ens va dir que el divendres havíem de portar el xandall perquè anàvem a l’Auditori de Girona: algú de nosaltres havia guanyat els Jocs Florals de l’Ajuntament.
Jo estava nerviosa perquè sabia que el meu poema era un dels tres que l’escola havia presentat.
Va arribar el divendres i vam anar cap a l’Auditori. Després de molta estona d’esperar van anunciar els premis de cicle superior. De cop i volta vaig sentir: “I el premi d’englantina és per al pseudònim..Dent de lleó! Tots els companys de l’escola que estaven allà van començar a aplaudir i vaig baixar a l’escenari.
Estic molt contenta amb aquest premi!

LES LLETRES

Les lletres,

ben bufones,

ja surten a passejar.

Són petites,

potser grosses,

però, això, tant els hi fa.

 

Les vocals es fan les líders,

els agrada ser importants.

Però a les altres,

no els importa!

Ja están bé sent consonanats!

 

La senyora “Lletra lligada”,

és bonica i molt galant,

i la senyoreta impremta,

a tot arreu surt interpretant.

 

El graciós “Senyor majúscules”,

és cepat i un pèl gros,

però ell surt a tots els títols!

Què més pot demanar?

 

Les lletres,

ben bufones,

ja tornen de passejar.

Són petites,

potser grosses,

però, això, tant els hi fa.

 


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *