PROJECTE “ELS CUCS DE SEDA”

VINT-I-DOS D’ABRIL, A LA CLASSE ENS VAM TROBAR UNA CAPSA AMB UNS QUANTS CUCS DE SEDA. JA EREN UNA MICA GROSSOS. ELS VAM POSAR EN CAPSES DE PLÀSTIC, UNA PER CADA TAULA, PER PODER OBSERVAR-LOS MILLOR. VAM REPARTIR QUATRE CUCS A CADA CAPSA. PERÒ…ELS HI HAVÍEM DE DONAR MENJAR. QUÈ MENGEN? FULLES DE MORERA. LES FAMÍLIES QUE VAN PODER ENS EN VAREN PORTAR I ELLS MENJAVEN MOLT.

ENS VA AGRADAR OBSERVAR-LOS, VEURE COM ANAVEN CREIXENT, ELS ESPIRACLES, LES POTES, LES CAQUES QUE FEIEN… FINS QUE UN DIA VAM VEURE COM ALGUN D’ELLS COMENÇAVA A FER EL SEU CAPOLL. UI! MOLT XULO!

DESPRÉS D’ESPERAR FORÇA DIES VAM VEURE QUE D’UN CAPOLL VA SORTIR UNA PAPALLONA, NO GAIRE MACA, MOLT BLANCA I QUE NO VOLAVA.

NO HEM TINGUT GAIRE SORT AMB ELS CUCS JA QUE ALGUNS ES VAN MORIR I NOMÉS ENS VAN SORTIR CINC PAPALLONES.  ARA TOCAVA ESPERAR SI S’APARELLARIEN PER PODER VEURE ELS OUS.

OH!!! PASSAVEN ELS DIES I NO S’APARELLAVEN. JA ESTÀ, DEVIEN SER O TOTES MASCLES O TOTES FEMELLES.

LA MESTRA DE PRIMER ENS VA DONAR UNES QUANTES PAPALLONES I…L’ENDEMÀ DUES JA S’HAVIEN APARELLAT.

HEM APRÈS MOLTES COSES SOBRE ELS CUCS DE SEDA I ENS HA AGRADAT MOLT.

 

…I UNA TARDA DE MARES

DIJOUS A LA TARDA VAN VENIR UNES QUANTES MARES A AJUDAR-NOS A FER LA PORTADA DE L’ÀLBUM DEL PROJECTE DELS CUCS DE SEDA QUE ELLES HAVIEN PENSAT I DISSENYAT: UN PRECIÓS CUC AMB UNES ALES QUE ES PODEN AMAGAR. ENS VAN DIR COM HO HAVÍEM DE FER, ENS AJUDAVEN, ENS GUIAVEN…

DESPRÉS DE RETALLAR I ENGANXAR, HO VÀREM MUNTAR A SOBRE LA TAPA.

VA SER UNA TARDA MOLT DISTRETA I DIFERENT JA QUE NO ESTEM ACOSTUMATS A QUE LES MARES ENS FACIN DE SENYORETES.

MOLTES GRÀCIES MAMES!!!


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *