Sortida a la capçalera de l’Onyar

Dimecres 24 de març els nens i les nenes de 3r van anar d’excursió a la capçalera de l’Onyar. Per arribar-hi, van haver de fer uns 20 minuts d’autocar fins a Brunyola. Pocs minuts abans de parar i baixar, van recollir a l’Ivan, el guia. Aquest, abans de trobar el riu, va demanar als alumnes que s’aturessin en diverses ocasions per explicar-los: què són les caixes niu, els noms de les muntanyes de la zona, com els humans han modificat l’entorn, que la molsa pot servir per orientar-se, algunes de les plantes (alzines sureres, ordi, bruc per fer escombres, pi pinyoner, roure, avellaner …) i dels animals (milpeus, picot verd, porc senglar …) que viuen a l’indret … En una de les parades, van aprofitar per esmorzar.

Un cop van ser a l’Onyar, tots els infants alhora, van tirar pedres a l’aigua. Amb aquest experiment, el guia els volia fer entendre que el riu, de camí cap al mar, va desfent les pedres i les converteix en sorra, fang i, finalment, sal. Després, van seguir caminant pel costat de l’Onyar fins arribar a la resclosa d’en Borra, un embassament destinat a emmagatzemar aigua per a reg. Allà la vegetació era diferent, era de ribera: freixes, verns, moltes i diverses herbes … Abans de dinar, van aturar-se una última vegada al costat del riu per parlar dels ecosistemes i de la importància de preservar-los.

Tot seguit, en un prat on hi havia unes barraques fetes de branques, els nens i les nenes van poder menjar i jugar gairebé dues hores. S’ho van passar molt bé reconstruint les cabanes, corrent amunt i avall amb pals de totes les mides, descansant o rodant sobre la gespa … Per acabar, van caminar una mica, van travessar l’Onyar per unes pilones i van tornar a l’autocar, que els esperava en un aparcament i zona de pícnic. 

Podeu veure les fotos de la sortida: AQUÍ


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *