VISITA A L’AJUNTAMENT DE GIRONA

El passat dijous dia5 de desembre vàrem fer una sortida a l’Ajuntament. Primer ens van ensenyar la façana i ens van explicar la història de l’edifici.  Fa molts segles hi havia un molí al lloc que ara ocupa l’Ajuntament. A la façana es poden veure diferents escuts. A dalt de tot hi ha quatre banderes: la d’Europa, la d’Espanya, la de Catalunya i la de Girona.

Després vam entrar a la Sala de Plens i vàrem fer veure que érem regidors i regidores dels diferents partits polítics representats a l’Ajuntament i havíem de donar idees per reparar el Pont Eiffel. Després que cada grup pensés i fes les seves propostes es va votar una de les solucions. Finalment es va aprovar la proposta del grup de “Ciutadans” que proposava reconstruir el pont amb “or i diamants”.

Una curiositat interessant és que a sobre l’arcada que dona pas a la Sala de Plens hi ha el cap d’un home que es mossega la llengua i té un arbre que li creix a sobre. L’arbre a sobre el cap simbolitza la saviesa i mossegar-se la llengua vol dir que tot el que es parla a la Sala de Plens no hauria de sortir de la Sala de Plens.

Ens ha agradat conèixer millor la façana de l’Ajuntament, la Sala de Plens per dins i poder fer el paper de regidors per una estona.

Nens i nenes de 3r


Comentaris Veure / Ocultar els comentaris

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *